Home > Hard Drive > Second HD Not Seen Until After UEFI Boot

Second HD Not Seen Until After UEFI Boot

Contents

I have tried all the usual stuff, the hardrive is lettered and partitioned, I'm thing maybe it is to do with Master and Slave settings but as they are SATA how I had to configure it in the non-Intel ports, I had to tinker with the settings to get it done. My System Specs Computer type PC/Desktop System Manufacturer/Model Number Custom OS 7 Pro x64, 10 Pro x64 CPU Intel i7 4790K Motherboard ASUS Maximus VI Extreme Memory 32GB(4x8GB) DDR3 Team Xtreem I unplugged the power cord, removed the battery and tried to turn on the computer few times, to be sure that all remaining energy in the capacitors got discharged. http://genepsd.com/hard-drive/computer-won-t-boot-with-3rd-hdd-installed.html

Click Apply. Took a while to figure it out. When I tried to print a document from my laptop to the attached printer it gave me an error message saying there was print spooling problem. My device was not showing up at all when I selected the settings but when I saved them and rebooted it worked! http://www.sevenforums.com/hardware-devices/371354-second-hd-not-seen-until-after-uefi-boot.html

Uefi Hard Drive Not Recognized

Good idea, TVeblen. If it does start happening with linux too that could indicate a hardware problem. What is the difference? Is the SSD listed there?

Below is a list of keys used by various manufacturers: https://craftedflash.com/info/how-bo...sb-flash-drive I looked at the manual for the ts140 for that info and what menu they should check in it. I double checked the boot order and it was still showing the SSD as having priority. I hit option 1 to access the dropdown menu, and my SSD showed up! Hard Drive Not Showing Up In Boot Priority even is not showing..

How much additional mass does the earth gain each day from solar radiation? The third HDD uses IDE as well, but it does not get picked up in the BIOS. You won't be able to vote or comment. 202122PC will not boot from SSD after installing a second hard drive. (self.buildapc)submitted 1 year ago * by Spawn3323I need some help. http://superuser.com/questions/749604/sata-devices-not-showing-up-when-in-uefi-mode But I don't understand why is 100 MB partition necessary for this.

It simply blinks back to the original menu and says my drive is STILL "unconfigured". Dell Uefi No Boot Device Available Popular Hard Drive Utilities Try hard drive utilities such as Seatools for Seagate drives and Western Digital Data Lifeguard for WD drives. For some reason it originally installed parts of windows on both drives for me. However, installing Windows 7 64-bit on GPT can only be done in UEFI mode.

Uefi Doesn't See Hard Drive

I think its not a battery cmos problem, because time and date are always right. http://h30434.www3.hp.com/t5/Desktop-Operating-Systems-and-Recovery/HDD-not-found-detected-when-Boot-in-UEFI-mode/td-p/3346395 Jul 1, 2015 at 6:51 PM #10 Rickster New Member Joined: Jun 26, 2015 Messages: 4 (0.01/day) Thanks Received: 0 This is worth your reading: https://support.microsoft.com/en-us/kb/937251 The BIOS may or may Uefi Hard Drive Not Recognized I'm reasonably sure that I'm the cause of the problem. Make Hard Drive Uefi Bootable I don't think anyone except Lenovo can fix that.

Have you tried adding it as a master on the secondary controller? For example, most IDE controllers are designed to specifically enumerate the Master channel, wait two seconds, and then enumerate the Slave channel. Not sure who your manufacturer is but you might want to check with them before buying a drive to see if the recovery media will work. I plug the new hdd to powersorce and sata socket and when i turn on the pc i can feel it runing, but when i enter in device manager i see Change Uefi To Sata

I have see some drive show up when used in an external enclosure when not showing up when connected with an IDE cable. Was it working prior and quit or has it always been this way? Memory: 8GB DDR3-2133 @ 1900 8.9.9.24 1T Video Card(s): HD7970 1250/1750 Hard Disk(s): Agility 3 SSD 6TB RAID 0 on RAID Card Optical Drive: LG Blu-Ray LCD/CRT Model: 46" 1080P Toshiba Source Firmware updates will often correct this type of issue as well as improve the current functionality of your hardware.

the drive spins, but apparently isnt recognized….is it far gone or is there ANY way i can get 2 years worth of vacation and emotionally valuble photos and files off this Uefi Windows Boot Manager Rebooted and now says "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key" permalinkembedsaveparentgive gold[–]CK_WD 1 point2 points3 points 1 year ago(0 children)This means LAN, especially if configured wit network boot (PXE)..

Good luck!

If you get chown: invalid user: ‘yourusername’, you took the last command too literally. Unix & Linux Stack Exchange works best with JavaScript enabled Menu Home Forums Categories Resources Follow Us Join our free message board and ask our pros your tech questions! Besides, the 850 Pro had better random 4k performance and felt snappier. Bios Csm Do you have a Windows XP disk?

This site is not affiliated with Linus Torvalds or The Open Group in any way. Does yours come up as UEFI and have the U? I found this information on the ASUS forums - and they were using the same SSD you have. What do I do now?

If you get "command not found", you need to use grub-mkconfig directly. That, OR, the way I installed the BIOS was a little wonky (it was my first time), and during the installation of me tinkering with things might have screwed something up If you once got a option to choose between the two when booting up and now it only boots directly into one, then an entry must have been removed that tells I have kept this hard drive as slave in another pc and its also not showing.

I would point to that, especially if secondary drive has other OS on it. –AcePL Jan 12 '15 at 15:03 Assuming, of course, I understand you correctly when you October 31, 2012 James So dave, i have a problem, not in the BIOS though. Comment please if more details needed Extra details: Computer model: Lenovo IdeaPad Y510P (not overcloacked) Installed Linux OS version: Linux 3.7-trunk-amd64 x86_64 Trying to install Windows: Windows 7 Ultimate 64bit BIOS Can you hear or feel the drive spinning up?

Since this seems to be a very common problem, I wonder why Crucial and others aren't addressing this problem with new firmware. I remember pressing the flash button a few times, and nothing happened. It would normally have no issue on reboot (just on wake), but this is UEFI...